Nastavljajući sada već redovne večeri posvećene uparivanju vina i hrane, kragujevački hotel Zelengora je prošlog petka ugostio župsku vinariju Spasić. Bila je to lepa prilika da degustiramo njihova četiri vina, kao i da uživamo u odličnoj hrani.
Kao što sam i najavio, glavnu reč su imali kraljica i kralj Župe, tamjanika i prokupac. Posebno dobar utiska na mene je ostavila Tamjanika selekcija, po kojoj je vinarija Spasić i najprepoznatljivija na tržištu, kao i Despot, kupaža u kojoj dominira prokupac, a terciraju mu kaberne sovinjon i merlo.
O atmosferi u Zelengori se nema šta novo reći. Hrana je odlična, usluga zaista sjajna, izbor vinarija koje predstavljaju svoja vina veoma dobar.
Ono što posebno raduje je primetan trend prisustva nekih novih lica, do sada nepoznatih nama s malo dužim vinskim stažom. Vino očigledno ¬− polako, ali sigurno − zauzima mesto koje mu i pripada.
Već narednog petka, u Zelengori nas čeka još jedno vinsko veče i jedna sjajna vinarija.
Čitamo se…
P. S. Torta je bila fenomenalna! :)))
Invalid Displayed Gallery