prosečna cena: 1 300 din.
Podseti me ovaj topli, intenzivni, mada pomalo zbijeni miris pekmeza od šljiva i kupina na neke osnovnoškolske dane i palačinke koje smo jeli u jednom soliteru na obali Lepenice. I podseti me na to kako sam se uvek čudio tu, u gostima, kako nekako čudno slažu te palačinke, „na trougao“, dok smo ih mi kod kuće savijali u, da tako kažem, „cigaru“. Znate na šta mislim. I setih se, valjda je to tako skroz logično, onog Balaševićevog stiha u kom je sećanje smešna lupa koja sitne stvari uveličava.
Sentiment je napukao pod pritiskom alkohola. Ne previše jakog (13,5%), ali nesmirenog, neizbalansiranog, onog koji ostavlja duboki topli trag u ustima. I glicerolsku slast, koja malo umekša čitavu senzaciju.
Sve ostalo je korektno. Jasno, zavodljivo, koncentrovano. Ne nudi previše slojeva, ne traži mnogo udubljivanja i pogađa, usudiću se reći, ukus nekog ovdašnjeg prosečnog vinopije, onog koji snagu i intenzitet pretpostavlja eleganciji, koji nema baš mnogo volje ni znanja za neku dublju analizu i kojem je sve što je slatkasto − lepo.
Što se mene tiče, korektno. Ni manje ni više od toga.
Dekantiranje od sat vremena će svakako malo popraviti stvari.
POVEZANI TEKSTOVI: