Šapat – Cabernet Sauvignon 2013

prosečna cena: oko 1 900 din.

 

Korisna je – i očito ne slučajna – ova „preporuka dekantirati“ napomena sa zadnje etikete ovog Šapatovog kabernea. Na stranu što je mogla (ja čak mislim morala) da bude napisana mnogo pismenije i smislenije, potpuno je korisna i na mestu.

Naime, dugo sam i uzaludno tražio i čekao bilo kakvo konkretnije oglašavanje mirisa. Sve se završavalo na diskretnim, prestidljivim izvirivanjima, istina prijatnih, tonova sušenog sitnog crvenog voća, lišenih fokusa i karaktera.

Tek sutradan – dešavaju se, jednostavno, takve stvari – dobio sam neki jasniji zvuk, nešto smeliji glas.

Glas koji, posle sveg ovog čekanja, i ne zvuči loše.

Miris i dalje na fonu suvog sitnog voća, iz kojeg danas uspevam da izdvojim šipurak i brusnice. Lep, mek, zreo miris, čvrsto podržan svežinom očuvane voćnosti.

Pomalo sveden, ali prijatan.

Izdašnije je prema čulu ukusa. Daruje ga čvrstinom, intenzivnom svežom, a zrelom voćnošću i finom, skoro sasvim glatkom strukturom.

Otvorite ga ujutru, dekantirajte ga i sipajte uveče, a ostavite dovoljno i za sutra.

Igrajte se malo, drugim rečima. I učite se strpljenju.

A kad smo već kod strpljenja… #OstaniKodKuće.

Izdržite još malo…

Jer, ove dve nedelje su ključne. 😀

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.